Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na kolację we dwoje? Świetnie na tę okazję sprawdzi się wytrawna babeczka - z boczku, sera, jajek i pieczarek. Jako dodatek idealnie pasują pomidorki koktajlowe podpieczone w piekarniku z dodatkiem oliwy z oliwek i świeżej bazylii.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Przygotowujemy blachę na babeczki. Środek każdej foremki smarujemy oliwą z oliwek. Następnie boczkiem oblepiamy boki.
Wycinamy kółko z chleba tak, aby pasowało do wielkości formy.
Układamy plaster cheddara.
Pieczarki i cebulę podsmażamy na patelni aż się zeszklą. Trwa to ok 10 minut. Po tym czasie nakładamy farsz do babeczek.
Na sam wierzch wbijamy jajko, doprawiamy go solą i pierzem. Zapiekamy ok 40 minut w 150*C. Pod sam koniec podkręcamy temperaturę do 200*C i przy funkcji termoobiegu podpiekamy 3 minuty.
zdj
zdj
zdj
zdj
zdj