Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na kolację we dwoje? Świetnie na tę okazję sprawdzi się wytrawna babeczka - z boczku, sera, jajek i pieczarek. Jako dodatek idealnie pasują pomidorki koktajlowe podpieczone w piekarniku z dodatkiem oliwy z oliwek i świeżej bazylii.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Przygotowujemy blachę na babeczki. Środek każdej foremki smarujemy oliwą z oliwek. Następnie boczkiem oblepiamy boki.
Wycinamy kółko z chleba tak, aby pasowało do wielkości formy.
Układamy plaster cheddara.
Pieczarki i cebulę podsmażamy na patelni aż się zeszklą. Trwa to ok 10 minut. Po tym czasie nakładamy farsz do babeczek.
Na sam wierzch wbijamy jajko, doprawiamy go solą i pierzem. Zapiekamy ok 40 minut w 150*C. Pod sam koniec podkręcamy temperaturę do 200*C i przy funkcji termoobiegu podpiekamy 3 minuty.
zdj
zdj
zdj
zdj
zdj