Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu przekąska, która zachwyca smakiem. Do zrobienia roladek najlepiej sprawdzi się włoski ser provolone i szynka prosciutto. Jeśli jednak nie masz możliwości ich kupienia, wybierz twardy ser i dowolną szynkę wieprzową. Taka przekąska idealnie sprawdzi się na przyjęcie przy grillu czy imprezę w domu ze znajomymi.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Składniki
Cukinię umyj i osusz. Odkrój końcówki i pokrój wzdłuż, najlepiej za pomocą mandoliny, na cienkie plastry.
Parmezan zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wysyp go na duży talerz, dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj.
Do głębokiego talerza wlej oliwę, przypraw solą oraz pieprzem.
Plastry cukinii maczaj w oliwie, następnie panieruj w mieszance sera i bułki.
Aby zrobić jedną roladkę, układaj dwa plastry cukinii tak, aby nachodziły na siebie, wyłóż plaster sera i szynki. Zwiń ciasno w rulon.
Gotowe roladki ułóż obok siebie w małym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w 180 stopniach przez 20-30 minut.