Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane wrapy z kurczaka. Idealna przekąska na Andrzejki. / Szybka i prosta przekąska na imprezę.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3635
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34202
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1492
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113640
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3635
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34202
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1492
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113640
Składniki
Zaczynam od przygotowania mięsa. Kroję na dość grubsze kawałki i przyprawiam. Obtaczam w panierce czyli mąka, jajko i bułka tarta. Smażę na oleju z każdej strony. Przygotowuję placek tortilli i na początku smaruję majonezem a następnie serem żółtym startym na tarce. Układam mięso, pomidor, ogórek, cebulę, ketchup i ponownie ser żółty. Można użyć np.sos czosnkowy. Dokładnie i szczelnie zwijam tortillę i tnę na 4 części. Przygotowuję naczynie do zapiekania. U mnie na długość 27 cm. Użyłam 4 tortille. Na górze smaruję resztą sera i piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni ok. 10-15 minut. Tortilla super się usztywni. Podaję na imprezie na gorąco ale można również na zimno.