Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką zapiekankę z gotowego ciasta francuskiego, brokuła, papryki, cukinii, kiełbasy salami i sera. Prosta, szybka i smaczna przekąska na ciepło.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 301
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11112
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3655
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1248
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 301
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11112
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3655
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1248
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, układamy na blaszce i brzegi zawijamy do środka by utworzyć wyższy brzeg. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-5 min., odsączamy i studzimy. Cukinie /jeśli ma twardą skórkę - obieramy, jeśli ma dużo nasion - wykrawamy gniazda nasienne/ kroimy w cienkie plastry, oprószamy solą i odstawiamy na 10 min a następnie delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Paprykę kroimy w kostkę. Keczup mieszamy z ziołami prowansalskimi i rozsmarowujemy na cieście francuskim. Następnie układamy plasterki kiełbasy salami, cukinię, brokuł i paprykę.
Całość posypujemy startą mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C i pieczemy ok. 2-25 min - aż brzegi ciasta zrumienią się.