Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką zapiekankę z gotowego ciasta francuskiego, brokuła, papryki, cukinii, kiełbasy salami i sera. Prosta, szybka i smaczna przekąska na ciepło.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 107
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 991
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy, układamy na blaszce i brzegi zawijamy do środka by utworzyć wyższy brzeg. Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 3-5 min., odsączamy i studzimy. Cukinie /jeśli ma twardą skórkę - obieramy, jeśli ma dużo nasion - wykrawamy gniazda nasienne/ kroimy w cienkie plastry, oprószamy solą i odstawiamy na 10 min a następnie delikatnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Paprykę kroimy w kostkę. Keczup mieszamy z ziołami prowansalskimi i rozsmarowujemy na cieście francuskim. Następnie układamy plasterki kiełbasy salami, cukinię, brokuł i paprykę.
Całość posypujemy startą mozzarellą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C i pieczemy ok. 2-25 min - aż brzegi ciasta zrumienią się.