Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1428
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231802
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4976
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1428
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231802
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4976
Składniki
Ryż gotować 5 min z dodatkiem szklanki wody. Wlać mleko, dalej gotować, aż mleko się wygotuje (mieszać). Do ugotowanego ryżu dodać żółtka, masło i cukier do smaku. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Do wysmarowanych foremek (lub blachy) wyłożyć ryż i jabłka doprawione cukrem oraz cynamonem. Ubić pianę, dodać cukier oraz cynamon, wyłożyć na jabłka. Wstawić do piekarnika, piec ok. 45-50 min.