Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka na słodko.Można ją podać na podwieczorek lub np na lekką kolację.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ryż zagotować w mleku razem z cukrem.Gotować 15-20 min aż mleko całkowicie zostanie wchłonięte,zdjąć z ognia.Żółtka roztrzepać ze śmietaną,cukrem waniliowym i rodzynkami,dodać do ryżu i wymieszać dokładnie.Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem,wyłożyć do niego ryż i równo rozprowadzić.Banany obrać i pokroić w grubsze plastry,które ułożyć na wierzchu.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 20 min.