Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2391
Dodano: 28.09.2009
Odsłon: 10054
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Na oliwie podsmażyć pokrojoną kiełbasę, dodać posiekaną cebulę, gdy sie zeszkli, dodać drobno pokrojoną paprykę, posiekana zieleninę i przyprawy. Powinien powstać dość gęsty sos. Jeśli będzie zbyt gęsty, dodać odrobinę wody.
Pokrojone warzywa układać w naczyniu żaroodpornym warstwami, przekładajac sosem, na koniec obłożyć zapiekankę serami i zapiekać ok 15 minut, tak by warzywa zmiękły, a aromaty z sosu przeszły przez całe danie. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

helcia 19 października 2009Zgłoś do usunięcia
Boska Tosca!Tzn zapiekanka:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Arabelka 28 września 2009Zgłoś do usunięcia
O właśnie takie smakołyki to ja lubię.Dodaję do ulubionych.0 Kto głosował? | Odpowiedz