Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zdarzy się nam kupić za dużo bułek można zostawić ją na tartą albo...przygotować pyszną zapiekankę!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414625
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, poukładać pokrojone w kromki bułki (jedna warstwa). Jaja wymieszać z przyprawami i śmietaną. Dodać pokrojoną w plasterki wędlinę i startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać bułki, ale tylko połową, ponieważ należy ponownie ułożyć kromki bułek i zalać pozostałą masą.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Kroić spore porcje zapiekanki, żeby się nie rozpadła. Przyozdobić np. świeżym koperkiem. Smacznego!