Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zdarzy się nam kupić za dużo bułek można zostawić ją na tartą albo...przygotować pyszną zapiekankę!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9420
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 205
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5578
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9420
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 205
Składniki
Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, poukładać pokrojone w kromki bułki (jedna warstwa). Jaja wymieszać z przyprawami i śmietaną. Dodać pokrojoną w plasterki wędlinę i startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać bułki, ale tylko połową, ponieważ należy ponownie ułożyć kromki bułek i zalać pozostałą masą.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Kroić spore porcje zapiekanki, żeby się nie rozpadła. Przyozdobić np. świeżym koperkiem. Smacznego!