Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zdarzy się nam kupić za dużo bułek można zostawić ją na tartą albo...przygotować pyszną zapiekankę!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 303
Królowa grilla :)
Odsłon: 90
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 72
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 90
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, poukładać pokrojone w kromki bułki (jedna warstwa). Jaja wymieszać z przyprawami i śmietaną. Dodać pokrojoną w plasterki wędlinę i startą na dużych oczkach mozzarellę, wymieszać. Tak przygotowaną masą zalać bułki, ale tylko połową, ponieważ należy ponownie ułożyć kromki bułek i zalać pozostałą masą.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20-25 min. Kroić spore porcje zapiekanki, żeby się nie rozpadła. Przyozdobić np. świeżym koperkiem. Smacznego!