Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka o delikatnym serowo-winnym smaku.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4656
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1851
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4656
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1851
Składniki
Bułki pokroiłem w plasterki i polałem winem. Cebulę obrałem i pokroiłem w drobna kostkę. Wysmarowałem masłem żaroodporną formę. Pozostałe masło rozgrzałem na patelni i zeszkliłem na nim cebulę. Ser przyciąłem do wielkości odpowiadającej rozmiarowi plasterków bułki. Nakryłem kawałki bułki serem i ułożyłem „dachówkowo” w formie. Jajka roztrzepałem widelcem ze śmietaną , przyprawiłem do smaku solą i pieprzem , polałem zapiekankę. Rozłożyłem na wierzchu podsmażoną cebulę i wstawiłem na 30 minut do piekarnika o temperaturze 200 stopni . W międzyczasie posiekałem szczypiorek i podałem gorącą.