Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas na fasolkę... to piękny czas
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 216
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 216
Składniki
Cebulę (kostka) zeszklić na oleju, dodać mielone, doprawić i smażyć często mieszając (do zrumienienia mięsa).
Obrane pomidory pokroic w kostkę, dodać do mięsa i dusić aż ulegną całkowitej destrukcji- często mieszać.
Wystudzoną masę mięsną wymieszać z fasolką ( obgotowana w osolonej wodzie przez 10 min i pokrojona "na kęs") oraz surowymi jajami i pokrojoną w paski marchewką
Piec 10 min w temp.180 st, po tym czasie posypać tartym serem i zapiekac w identycznych warunkach kolejne 15 min.
Smacznego letniego jedzenia życzę w ten niestety deszczowy i szary dzień.