Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z nachosami to patent na szybką przekąskę z ciągnącym się serem. Choć nachosy nie cieszą się dobrą opinią dietetyków, w tym przypadku występują w towarzystwie zdrowych, pieczonych warzyw i pełnego nienasyconych kwasów tłuszczowych awokado. Raz na jakiś czas można pozwolić sobie na taką nachosową ucztę!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12180
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1521
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5605
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1094
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12180
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Umyj pomidory i paprykę. Pokrój w kostkę, usuwając z warzyw gniazda nasienne.
Odcedź oliwki i kukurydzę z zalewy. Oliwki możesz drobniej pokroić – na połówki lub plasterki.
Połącz w misce pomidory i paprykę. Skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z oliwkami i kukurydzą.
Zetrzyj mozzarellę na dużych oczkach tarki. Wymieszaj z oregano.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym warstwę z nachosów. Równomiernie rozłóż na nich warzywa. Całość posyp mozzarellą z oregano.
Wstaw naczynie żaroodporne do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 10-12 minut.
Obierz awokado i usuń z nich pestki. Zblenduj miąższ z sokiem z cytryny, wstępnie posiekanym czosnkiem i kawałkiem papryczki chili. Posól do smaku.
Podawaj zapiekankę z nachosami gorącą, polaną dipem z awokado.