Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna domowa zapiekanka z papryką i cebulą, gotowa w piętnaście minut.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w paski cebule, chwile podsmaż i dodaj pokrojone w paski papryki, smaż około 5-7 minut, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Bagietki przekrój na pół, każdą połówkę posmaruj majonezem i ketchupem i połóż na nie podsmażone papryki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach posyp wierzch zapiekanek.
Piekarnik nagrzej do 180 st. i zapiekaj zapiekanki około 5 minut do roztopienia sera , przed podaniem możesz polać ketchupem .