Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie na kolację
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17817
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 447
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5401
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2826
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 84
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17817
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 447
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5401
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2826
Składniki
Ziemniaki obrać ,pokroić w plastry i gotować około 5 minut, .Cebulę pokroić w piórka.Pieczarki obrać i pokroić.Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz ,włożyć cebulę i smażyć 2 około 2 min. , dodać pieczarki i paprykę i smażyć 3 min.doprawiając solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawić
Śmietanę wymieszać z koncentratem i połowę wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego,następnie wyłożyć połowę plastrów ziemniaków.
Na ziemniaki farsz z pieczarkami i papryką.
Wybić jajka do miseczki i rozkłócić ich z odrobiną soli a następnie wyłożyć na farsz.
Przykryć warstwą ziemniaków
Polać śmietaną z koncentratem
Posypać utartym serem
Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 20 minut