Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne danie na kolację
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Składniki
Ziemniaki obrać ,pokroić w plastry i gotować około 5 minut, .Cebulę pokroić w piórka.Pieczarki obrać i pokroić.Paprykę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz ,włożyć cebulę i smażyć 2 około 2 min. , dodać pieczarki i paprykę i smażyć 3 min.doprawiając solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawić
Śmietanę wymieszać z koncentratem i połowę wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego,następnie wyłożyć połowę plastrów ziemniaków.
Na ziemniaki farsz z pieczarkami i papryką.
Wybić jajka do miseczki i rozkłócić ich z odrobiną soli a następnie wyłożyć na farsz.
Przykryć warstwą ziemniaków
Polać śmietaną z koncentratem
Posypać utartym serem
Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 20 minut