Do góry

Przekąski Przepis na:

Zapiekanki

Zapiekanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 5030

Dodano:

Odsłon: 537

szybkie danie na przekąskę

Składniki

  • bagietka 2 szt
  • mięso wp mielone ok 50 dag
  • cebula 1 szt
  • marchew 1 szt
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • czosnek 2 ząbki
  • pomidory krojone 1 puszka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • mozzarella
  • olej
  • sól, pieprz, oregano
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanki

Przygotowanie

  1. 1. cebulę, czosnek i pora pokroić na plasterki, marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, rozgrzać olej, wrzucić warzywa, dusić chwilę, dodać mięso, podsmażyć na małym ogniu, wlać pomidory, posolić, dusić do miękkości, jesli potrzeba dodać koncentrat, doprawić pieprzem i oregano,
    2. bagietke pokroic na 1-cm kromeczki, nałozyć farsz, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać kilka minut, aż bagietka będzie chrupiąca, na koniec posypać startą mozzarella, zapiekac jeszcze minutę, zeby ser sie rozpuscił,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń