Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka, papier do pieczenia
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2271
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4830
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 91
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2271
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4830
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 91
Składniki
Kajzerki przekroić.
Usunąć ze środka miękką część.
Zrobić miseczki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Szynkę pokroić w kostkę.
Przełożyć do salaterki.
Dodać wiórki sera żółtego, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę.
Dodać rozbełtane jajka.
Dodać czosnek niedźwiedzi, natkę pietruszki, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Dokładnie wymieszać.
Napełnić farszem miseczki-kajzerki.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.
Zapieczone kajzerki posypać posiekaną kolendrą.
Podać w towarzystwie ćwiartek rzodkiewek i ogórka pokrojonego na małe kawałki.
Smacznego.