Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka, papier do pieczenia
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Kajzerki przekroić.
Usunąć ze środka miękką część.
Zrobić miseczki.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Szynkę pokroić w kostkę.
Przełożyć do salaterki.
Dodać wiórki sera żółtego, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę pokrojoną w drobną kostkę.
Dodać rozbełtane jajka.
Dodać czosnek niedźwiedzi, natkę pietruszki, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Dokładnie wymieszać.
Napełnić farszem miseczki-kajzerki.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 min.
Zapieczone kajzerki posypać posiekaną kolendrą.
Podać w towarzystwie ćwiartek rzodkiewek i ogórka pokrojonego na małe kawałki.
Smacznego.