Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki to dla mnie smaki czasów studenckich. Teraz przyrządzam je dla rodziny od czasu do czasu. Tradycyjne, ale czasem też puszczam wodze fantazji i wrzucam na zapiekanki różne smakowitości, nie koniecznie tylko ser i pieczarki. Dziś przedstawiam wam pomysł na zapiekanki gyros.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 197
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 526
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 197
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 526
Składniki
Pierś z kurczaka drobno kroimy, obtaczamy w przyprawie i smażymy na oleju. Odsączamy z tłuszczu i studzimy Paprykę i ogórka kroimy w kosteczkę Bagietkę kroimy w poprzek na 3 równe części, a potem przekrawamy każdą wzdłuż.
Każdą bułkę posypujemy małą ilością tartego sera, na ser wykładamy kurczaka. Posypujemy papryką i ogórkiem i na koniec obsypujemy serem. Wierzch oprószamy ostrą mieloną papryką
Przygotowujemy w ten sposób pozostałe bułki
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i wstawiamy do niego bułki na ok 15 minut aż ser ładnie się rozpuści
Podajemy z keczupem i siekanym szczypiorkiem