Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli preferujesz dania proste, szybkie i tanie albo jesteś początkującym adeptem sztuki kulinarnej, a chcesz zaskoczyć swoich domowników – przygotuj dla nich zapiekanki z bułki. Przepis podstawowy obejmuje jajko, żółty ser i szynkę parmeńską, lecz możesz dorzucić także duszone pieczarki, suszone pomidory lub posiekaną szalotkę. Prezentowane zapiekane bułki to najlepszy sposób na wykorzystanie czerstwiejącego pieczywa i zaserwowanie szybkiego śniadania na ciepło.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4400
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74605
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4400
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74605
Składniki
Z kajzerek odkrój górę i delikatnie wydrąż miękki środek (z pewnością przyda się jako dodatek do drobiowych pulpetów lub kotletów mielonych), lecz uważaj, by nie przebić dna bułek. Do środka włóż porwane fragmenty szynki lub boczku, łyżkę startego sera, a następnie wbij jajko i dopraw solą i pieprzem. Oczywiście możesz dodać własne, ulubione dodatki.
Rozgrzej piekarnik do 180°C, ułóż zapiekanki na blasze i wstaw do pieca na około 15 minut. Na 5 minut przed końcem, ostrożnie posyp bułki resztą tartego sera.
Po upieczeniu wyjmij kajzerki, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj jeszcze gorące. Sekretem tej przekąski jest upieczenie bułek w taki sposób, by białko jajka było w pełni ścięte, jednak żółtko delikatnie się rozpływało.