Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli preferujesz dania proste, szybkie i tanie albo jesteś początkującym adeptem sztuki kulinarnej, a chcesz zaskoczyć swoich domowników – przygotuj dla nich zapiekanki z bułki. Przepis podstawowy obejmuje jajko, żółty ser i szynkę parmeńską, lecz możesz dorzucić także duszone pieczarki, suszone pomidory lub posiekaną szalotkę. Prezentowane zapiekane bułki to najlepszy sposób na wykorzystanie czerstwiejącego pieczywa i zaserwowanie szybkiego śniadania na ciepło.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 236
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 256
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 49
Makaron zapiekany z brokułami i kurczakiem to świetny pomysł na szybki i pros...
Odsłon: 1191
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 49
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 236
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 256
Devolay z mięsa mielonego to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygoto...
Odsłon: 49
Makaron zapiekany z brokułami i kurczakiem to świetny pomysł na szybki i pros...
Odsłon: 1191
Idealne weekendowe śniadanie - grillowana chałka z ricottą, chrupiącymi karme...
Odsłon: 49
Składniki
Z kajzerek odkrój górę i delikatnie wydrąż miękki środek (z pewnością przyda się jako dodatek do drobiowych pulpetów lub kotletów mielonych), lecz uważaj, by nie przebić dna bułek. Do środka włóż porwane fragmenty szynki lub boczku, łyżkę startego sera, a następnie wbij jajko i dopraw solą i pieprzem. Oczywiście możesz dodać własne, ulubione dodatki.
Rozgrzej piekarnik do 180°C, ułóż zapiekanki na blasze i wstaw do pieca na około 15 minut. Na 5 minut przed końcem, ostrożnie posyp bułki resztą tartego sera.
Po upieczeniu wyjmij kajzerki, posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj jeszcze gorące. Sekretem tej przekąski jest upieczenie bułek w taki sposób, by białko jajka było w pełni ścięte, jednak żółtko delikatnie się rozpływało.