Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mniej klasyczne rozwiązanie dla naszego dobra narodowego czyli zapiekanka z kurczakiem pełna warzyw :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11883
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16190
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11883
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16190
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5154
Składniki
Plastry bakłażana solę i odstawiam na chwilę aby zminimalizować goryczkę . Następnie wycieram papierowym ręcznikiem i kroje w paski bądź kostkę. Plastry cukinii i kurczaka kroję podobnie , paprykę w paski. Wszystkie składniki posypuję ulubionymi przyprawami i smażę na patelni ( przy dużej patelni rozkładam składniki na 4 strony aby ich nie mieszać ). Na każdej kromce układam ser , następnie na warstwę sera układam jeden obok drugiego: cukinie/kurczaka/bakłażana/paprykę /kurczaka/bakłażana /paprykę ( ułożenie dowolne :). Warzywa i kurczaka posypuję jeszcze delikatnie serem i zapiekam do rozpuszczenia sera . Przed podaniem posypuję moją ulubioną zieleniną ( opcjonalnie )