Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z pastą jajeczną to znakomity pomysł na wykorzystanie czerstwych bułek. Równie dobrze jednak możesz przygotować to danie ze świeżego pieczywa. Takie grzanki mogą stanowić pożywne śniadanie. Świetnie sprawdzą się także w roli poczęstunku dla niespodziewanych gości. Jeśli nie masz w domu wszystkich wymienionych składników, zastąp je podobnymi. Zamiast makreli możesz użyć tuńczyka z puszki, a rzodkiewki zastąpić kawałkiem czerwonej cebuli.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2893
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2893
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Ogrzej jajka do temperatury pokojowej. Włóż ostrożnie (by nie popękały) do gotującej się wody. Gotuj przez 8-10 minut. Schłodź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem lub posiekaj.
Posiekaj drobno wędzoną makrelę. Pokrój w kosteczkę rzodkiewki. Połącz makrelę, rzodkiewki i jajka w misce. Dodaj szczypiorek i majonez. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw pastę na pół godziny, by przegryzły się smaki.
Przekrój bułki wzdłuż na 2-3 części. Każdą kromkę posmaruj masłem. Wstaw na około 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190°C. Gdy bułki się przyrumienią, wyjmij z piekarnika i poczekaj, aż lekko przestygną. Nałóż na każdą kromkę porcję pasty jajecznej.