Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z pieczarkami, takie zwykłe bez żadnych dodatków... prawie takie, jak w czasach dzieciństwa długo wystane w kolejce do budki z zapiekankami. To były czasy i to były smaki... do dziś pamiętam smak tych zapiekanek. Poniżej przepis na 6 zapiekanek:
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 392
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 392
Składniki
Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić najpierw cebulę, chwilę smażyć, potem dodać pieczarki i smażyć aż do odparowania wody. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bułki przeciąć na pół, ugnieść je trochę i wyłożyć pieczarki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni max 10 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!