Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki z pieczarkami, takie zwykłe bez żadnych dodatków... prawie takie, jak w czasach dzieciństwa długo wystane w kolejce do budki z zapiekankami. To były czasy i to były smaki... do dziś pamiętam smak tych zapiekanek. Poniżej przepis na 6 zapiekanek:
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Składniki
Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wrzucić najpierw cebulę, chwilę smażyć, potem dodać pieczarki i smażyć aż do odparowania wody. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Bułki przeciąć na pół, ugnieść je trochę i wyłożyć pieczarki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni max 10 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!