Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż nie wszyscy domownicy lubią bakłażana , czasami przygotowuję go dla niektórych domowników. Polecam tak przygotowanego bakłażana , jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Polecam
nóż, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy, blaszka, papier do pieczenia,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Bakłażany po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym kroimy po długości na plastry około 1 - 1,5 cm, każdy oprószamy solą, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 5 - 8 minut do gorącego piekarnika. W między czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę po obraniu kroimy w piórka, podsmażamy na maśle klarownym do zeszklenia, dodajemy oczyszczone, pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości pieczarek, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po 8 minutach bakłażana wyjmujemy, na każdym rozkładamy podsmażone pieczarki z cebulą, plastry pomidora, obsypujemy obficie startym serem mozzarella. Blaszkę z przygotowanymi bakłażanami ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 - 190 stopni i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Posypujemy posiekaną cebulką zieloną. Smacznego.
Bakłażan gotowy do podania.