Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż nie wszyscy domownicy lubią bakłażana , czasami przygotowuję go dla niektórych domowników. Polecam tak przygotowanego bakłażana , jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Polecam
nóż, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy, blaszka, papier do pieczenia,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 982
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 982
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 511
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
Bakłażany po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym kroimy po długości na plastry około 1 - 1,5 cm, każdy oprószamy solą, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 5 - 8 minut do gorącego piekarnika. W między czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę po obraniu kroimy w piórka, podsmażamy na maśle klarownym do zeszklenia, dodajemy oczyszczone, pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości pieczarek, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po 8 minutach bakłażana wyjmujemy, na każdym rozkładamy podsmażone pieczarki z cebulą, plastry pomidora, obsypujemy obficie startym serem mozzarella. Blaszkę z przygotowanymi bakłażanami ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 - 190 stopni i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Posypujemy posiekaną cebulką zieloną. Smacznego.
Bakłażan gotowy do podania.