Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż nie wszyscy domownicy lubią bakłażana , czasami przygotowuję go dla niektórych domowników. Polecam tak przygotowanego bakłażana , jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Polecam
nóż, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy, blaszka, papier do pieczenia,
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13364
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4212
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43140
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13364
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4212
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43140
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 460
Składniki
Bakłażany po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym kroimy po długości na plastry około 1 - 1,5 cm, każdy oprószamy solą, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 5 - 8 minut do gorącego piekarnika. W między czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę po obraniu kroimy w piórka, podsmażamy na maśle klarownym do zeszklenia, dodajemy oczyszczone, pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości pieczarek, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po 8 minutach bakłażana wyjmujemy, na każdym rozkładamy podsmażone pieczarki z cebulą, plastry pomidora, obsypujemy obficie startym serem mozzarella. Blaszkę z przygotowanymi bakłażanami ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 - 190 stopni i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Posypujemy posiekaną cebulką zieloną. Smacznego.
Bakłażan gotowy do podania.