Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż nie wszyscy domownicy lubią bakłażana , czasami przygotowuję go dla niektórych domowników. Polecam tak przygotowanego bakłażana , jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Polecam
nóż, patelnia, łyżka, ręcznik papierowy, blaszka, papier do pieczenia,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 920
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 920
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Bakłażany po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym kroimy po długości na plastry około 1 - 1,5 cm, każdy oprószamy solą, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy na 5 - 8 minut do gorącego piekarnika. W między czasie przygotowujemy pozostałe składniki. Cebulę po obraniu kroimy w piórka, podsmażamy na maśle klarownym do zeszklenia, dodajemy oczyszczone, pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy do miękkości pieczarek, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Po 8 minutach bakłażana wyjmujemy, na każdym rozkładamy podsmażone pieczarki z cebulą, plastry pomidora, obsypujemy obficie startym serem mozzarella. Blaszkę z przygotowanymi bakłażanami ponownie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 - 190 stopni i zapiekamy do rozpuszczenia sera. Posypujemy posiekaną cebulką zieloną. Smacznego.
Bakłażan gotowy do podania.