Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbicieli tego sera nie muszę zachęcać, a tym, którzy nie próbowali polecam wypróbować.
Polecam.
Odsłon: 269
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 366
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 890
Polecam.
Odsłon: 269
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 366
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 890
Składniki
Piekarnik rozgrzałem do temperatury200 stopni. Ser wyjąłem z pudełek i zamoczyć spód opakowania w wodzie na 5 min. To zapobiegnie ewentualnemu przypaleniu się drewna. W międzyczasie ser odpakowałem z papieru. Wyciąłem ostrym czubkiem noża górną skórkę sera pozostawiając mały rant, tak aby ser się nie wylał. W miękki środek sera wcisnąłem kawałki czosnku, chili i świeżych ziół. Posypałem pieprzem. Ser ułożyłem ponownie na papierze a ten włożyłem z serem do drewnianego opakowania. Papier pozostawiłem odwinięty. Wstawiłem tak przygotowany do piekarnika na środkową blaszkę. Zapiekałem około 20 min. Posypałem świeżymi ziołami. Podawałem w foremce tak jak był pieczony polany oliwą. Do tego bagietkę, którą maczamy w ciekłym serze.