Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbicieli tego sera nie muszę zachęcać, a tym, którzy nie próbowali polecam wypróbować.
Piekarnik rozgrzałem do temperatury200 stopni. Ser wyjąłem z pudełek i zamoczyć spód opakowania w wodzie na 5 min. To zapobiegnie ewentualnemu przypaleniu się drewna. W międzyczasie ser odpakowałem z papieru. Wyciąłem ostrym czubkiem noża górną skórkę sera pozostawiając mały rant, tak aby ser się nie wylał. W miękki środek sera wcisnąłem kawałki czosnku, chili i świeżych ziół. Posypałem pieprzem.
Ser ułożyłem ponownie na papierze a ten włożyłem z serem do drewnianego opakowania. Papier pozostawiłem odwinięty. Wstawiłem tak przygotowany do piekarnika na środkową blaszkę. Zapiekałem około 20 min. Posypałem świeżymi ziołami.
Podawałem w foremce tak jak był pieczony polany oliwą. Do tego bagietkę, którą maczamy w ciekłym serze.
Przepis dnia
Kiedy po raz pierwszy zobaczyła tę przystawkę od razu zapisałam sobie na nią...
Odsłon: 6710
Nieodzownym dodatkiem do mięs grillowanych dla mnie są sery. Nadają się jedna...
Odsłon: 1303
Makaron z boczkiem, pieczarkami i serem camembert to sycące i smaczne danie,...
Odsłon: 10873
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 80
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 304
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6200
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 80
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 304
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6200
Składniki
Piekarnik rozgrzałem do temperatury200 stopni. Ser wyjąłem z pudełek i zamoczyć spód opakowania w wodzie na 5 min. To zapobiegnie ewentualnemu przypaleniu się drewna. W międzyczasie ser odpakowałem z papieru. Wyciąłem ostrym czubkiem noża górną skórkę sera pozostawiając mały rant, tak aby ser się nie wylał. W miękki środek sera wcisnąłem kawałki czosnku, chili i świeżych ziół. Posypałem pieprzem. Ser ułożyłem ponownie na papierze a ten włożyłem z serem do drewnianego opakowania. Papier pozostawiłem odwinięty. Wstawiłem tak przygotowany do piekarnika na środkową blaszkę. Zapiekałem około 20 min. Posypałem świeżymi ziołami. Podawałem w foremce tak jak był pieczony polany oliwą. Do tego bagietkę, którą maczamy w ciekłym serze.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Polecam bardzo smaczną pieczeń wieprzową nadzianą wątróbką drobiową. Taka wie...
Odsłon: 49
Carpaccio z buraka
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 143