Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu z piekarnika, kiedy ser jest rozpuszczony. Jemy w towarzyswie winogron, konfitury z żurawin lub fig.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 176
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 525
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 176
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 525
Składniki
Do miski wsypać mąkę i zrobić dołek. Wlać do niego mleko, miód, drożdże, sól i wyrabiać ciasto. Pod koniec wlewać strumieniem oliwę. Do ciasta można dodać rozmaryn lub zioła prowansalskie. Ciasto odstawić na godzinę pod przykryciem. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na pół cm i wyciąć okrąg większy o trzy cm od sera. Ser położyć na środku.
Na górę sera położyć wycięty z ciasta okrąg wielkości sera. Zlepić brzegi i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 20 minut w 200 °C.
Podawać z konfiturą z fig, żurawiną, winogronami.