Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna przekąska z domowego twarogu, jogurtu, rodzynek i miodu polana słodkim miodem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13782
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6278
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13782
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15369
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6278
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem. Twaróg lekko rozdrabniam. Dodaję jogurt, sól i pieprz. Mieszam do połączenia. Odsączam rodzynki. Kroję. Łączę z twarogiem.
Chleb wałkuję na płaskie placki. Nakładam spore porcje twarogu. Spinam wykałaczką albo jakimś fikuśnym patyczkiem. Układam na desce. Polewam miodem i posypuję szczypiorem.
Jeśli ktoś używa gotowego twarogu warto dodać 2-3 łyżki śmietany.