Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna przekąska z domowego twarogu, jogurtu, rodzynek i miodu polana słodkim miodem.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Rodzynki zalewam wrzątkiem. Twaróg lekko rozdrabniam. Dodaję jogurt, sól i pieprz. Mieszam do połączenia. Odsączam rodzynki. Kroję. Łączę z twarogiem.
Chleb wałkuję na płaskie placki. Nakładam spore porcje twarogu. Spinam wykałaczką albo jakimś fikuśnym patyczkiem. Układam na desce. Polewam miodem i posypuję szczypiorem.
Jeśli ktoś używa gotowego twarogu warto dodać 2-3 łyżki śmietany.