Do góry

Przekąski Przepis na:

zawijańce tostowe z domowym twarogiem

zawijańce tostowe z domowym twarogiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2718

Dodano:

Odsłon: 1762

Szybka i pyszna przekąska z domowego twarogu, jogurtu, rodzynek i miodu polana słodkim miodem.

Składniki

  • chleb tostowy pszenny /5-6 kromek/
  • twaróg domowy z 1,5 l mleka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • garstka rodzynek
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • szczypior
  • sól
  • Pieprz czarny
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
zawijańce tostowe z domowym twarogiem

Przygotowanie

  1. Rodzynki zalewam wrzątkiem.
    Twaróg lekko rozdrabniam. Dodaję jogurt, sól i pieprz. Mieszam do połączenia. Odsączam rodzynki. Kroję. Łączę z twarogiem.

  2. Chleb wałkuję na płaskie placki. Nakładam spore porcje twarogu. Spinam wykałaczką albo jakimś fikuśnym patyczkiem. Układam na desce. Polewam miodem i posypuję szczypiorem.

  3. Jeśli ktoś używa gotowego twarogu warto dodać 2-3 łyżki śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń