Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne roladki dla wielbicieli mortadeli i nie tylko :) Przepis znalazłam w gazecie i wypróbowałam. Smakowało całej rodzinie bez wyjątków :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8572
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3159
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2369
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118553
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8572
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3159
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2369
Składniki
Mortadelę kroimy pod skosem w cienkie plastry(mi wyszło ok 20 plastrów). Boczek kroimy cieniutko na plastry(ilość taka sama, jak ilość plastrów mortadeli). Ogórki kroimy na ćwiartki a paprykę w dość cienkie paski.
Plastry mortadeli smarujemy musztardą. Następnie nakładamy na dole plastrów: boczek i po jednym paseczku papryki i ogórka. Na to nakładamy po kropli ketchupu(wielkości ziarnka grochu) i posypujemy delikatnie przyprawami. Zwijamy mortadelę uważając by składniki nie wypadły, zaciskamy mocno i spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowane zawijańce obtaczamy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano.
Zawijańce smakują zarówno jako danie obiadowe(podane z ziemniaczkami i pyszną surówką) jak i "coś na ząb" np. na imprezie :) Smacznego!