Do góry

Przekąski Przepis na:

Zawijane ciasto francuskie

Zawijane ciasto francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 3709

Z ciasta robimy różne zawijane potrawy, ślimaczki, różyczki, słoneczka moja propozycja to kwiatki.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ½ fileta z kurczaka
  • Przyprawa Kebab Gyros
  • Olej do smażenia
  • Serek śmietankowy ze szczypiorkiem
  • Bakłażan
  • Sól
  • ½ papryki czerwonej
1-2 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Zawijane ciasto francuskie

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w większą kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą.
    2. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    3. Ciasto rozkładamy, kroimy na połowę, na jednej połowie w odstępach układamy kawałki kurczaka i zawijamy je ciastem.

  2. 4. Ciasto z kurczakiem zwijamy w koło.

  3. 5. Pozostałą połowę ciasta kroimy ponownie na połową i cienko smarujemy serkiem.
    6. Bakłażana kroimy w plasterki, paprykę w paseczki i układamy na cieście.
    7. Składamy ciasto tak żeby trochę wystawały warzywa i obwijamy ciasto z kurczakiem.

  4. 8. Drugie ciasto kroimy ponownie na połowę, połówkę na pół.
    9. Powtarzamy czynność z cukinią i papryką tylko tym razem zwijamy robiąc koło. Tym razem warzywa układamy w środku.
    10. Pozostałe ciasto zawijamy kurczaka i obwijamy na około warzyw.
    11. Zapiekamy 15 minut w 180°C.

  5. 1. Danie gotowe.
    2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń