Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34880
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16066
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34880
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16066
Składniki
Sos: wszystkie składniki sosu umieszczamy w miseczce i dokładnie mieszamy.
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy przygotowanym sosem
Na połowie ciasta układamy plastry sera i salami
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Następnie układamy je na salami.
Ciasto zawijamy w dość ścisły rulon wzdłuż krótszego boku.
Następnie kroimy go na około 2 cm plastry.
Mini pizzę układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* (grzałka góra-dół) przez 15-18 minut.