Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione rollsy z ciasta francuskiego! Gruszka i gorgonzola to idealny duet, sprawdziły się i w tym wydaniu. Polecam nawet tym, którym to połączenie wydaje się dziwne:).
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7596
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2461
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Razem z gorgonzolą kroimy w kostkę.
Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Posypujemy go mozzarellą, gruszką i gorgonzolą. Zwijamy w roladę, kroimy na kawałki o szerokości 1-1,5 cm.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut, do zarumienienia.