Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na zdrowe orzechowe kuleczki bez pieczenia. Zrobione ze zblendowanych orzechów i daktyli na bazie masła orzechowego, smakują przepysznie. Warto je jeść, ponieważ jest to doskonały sposób na dostarczenie sobie nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są tak bardzo potrzebne dla naszego zdrowia. "Orzechy w ponad 70% składają się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także białka, węglowodanów i błonnika. Zawierają również wapń, żelazo, fosfor, magnez, cynk, kwas foliowy, a także witaminy z grupy B, PP, A i E. Orzechy pobudzają pracę mózgu, łagodzą stany depresyjne, mają korzystny wpływ na układ krwionośny, regulują poziom cukru we krwi, są też dobre na oczy. Jedyną ich "wadą" jest ich kaloryczność, dlatego trzeba je jeść regularnie, ale z umiarem"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22706
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15069
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45170
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22706
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15069
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4815
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45170
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 697
Składniki
Orzechy z daktylami wrzucamy do blendera i miksujemy aż powstanie zwarta masa. W misce łączymy masło orzechowe z miodem i czekoladą, dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników.
Z powstałej masy lepimy kuleczki - można je obtoczyć w zmielonych orzechach, kokosach lub jak ja w ziarenkach siemienia lnianego. Trzymamy w lodówce, jeśli zdążymy je tam schować:-) Smacznego!