Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Odsłon: 104
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 176
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26659
Propozycja na salsę wzbogaconą o pistacje.
Odsłon: 104
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 176
Kurczak w sosie paprykowym to bardzo aromatyczne danie o intensywnie paprykow...
Odsłon: 26659
Składniki
Opłukane w bieżącej wodzie i osuszone żeberka pokroić na porcje. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować je keczupem i odstawić do lodówki na około trzy godziny. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć żeberka, obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Żeberka przełożyć do wysmarowanego odrobiną oleju żaroodpornego naczynia do zapiekania. Fasolę osączyć z zalewy, rozsypać równą warstwą po wierzchu żeberek. Cebulę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce lub bardzo drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos doprawić do smaku ziołami, mieloną papryką, solą, pieprzem oraz cukrem. Polać sosem żeberka z fasolą. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni C. Potrawę piec około 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia mięso odkryć i piec jeszcze 10-15 minut. Podawać z pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.