Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , 2-kolorowe muffinki z czekoladą i wiórkami kokosowymi.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11951
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11951
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Jedną zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy.
Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ) - łyżka jasnego ... łyżka ciemnego ... jasne ... ciemne ... i tak do wyczerpania masy.Ja dodatkowo zrobiłam "maziaje" na ostatniej warstwie.
Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do "suchego patyczka" ).Chwilę studzimy.
Ścinamy górę na prosto( powinna nam wyjść kopułka po upieczeniu ).Drobno ją siekamy i mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Muffinkę smarujemy po górze polewą czekoladową , przykrywamy ZEBRAną mieszanką z dodatkiem kokosu.Dekorujemy kropelką polewy.