Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , 2-kolorowe muffinki z czekoladą i wiórkami kokosowymi.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 970
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1883
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 970
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1883
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Jedną zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy.
Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej do 3/4 wysokości ) - łyżka jasnego ... łyżka ciemnego ... jasne ... ciemne ... i tak do wyczerpania masy.Ja dodatkowo zrobiłam "maziaje" na ostatniej warstwie.
Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut ( do "suchego patyczka" ).Chwilę studzimy.
Ścinamy górę na prosto( powinna nam wyjść kopułka po upieczeniu ).Drobno ją siekamy i mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Muffinkę smarujemy po górze polewą czekoladową , przykrywamy ZEBRAną mieszanką z dodatkiem kokosu.Dekorujemy kropelką polewy.