Do góry

Przekąski Przepis na:

Zielona pasta kanapkowa

Zielona pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24790

Dodano:

Odsłon: 8631

Propozycja na proste i szybkie przygotowanie zdrowej i aromatycznej pasty kanapkowej z dużą zawartością Omega 3.

Składniki

  • 1 awokado
  • duża garść liści szpinaku baby
  • 1 zielona papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • listki świeżej stewii
  • sok wyciśnięty z połowy limonki
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki wrzucamy pokrojone w kostkę awokado, posiekane liście szpinaku baby, drobno pokrojoną zieloną papryczkę chilli, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, listki świeżej stewii* oraz wlewamy sok wyciśnięty z połowy limonki. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem

    * Jeśli nie mamy świeżych listków stewii, możemy użyć tej w płynie lub dosłodzić pastę cukrem trzcinowym.

  2. Pastą smarujemy ulubione pieczywo.

    Moja propozycja to podanie jej z chlebkiem razowym, kozim serem, zielonymi oliwkami i listkami świeżej bazylii.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 19 października 2015 Pięknie wygląda, ale nie wiem skąd to omega 3 w tej paście, skoro nie ma w niej ryb ani oleju lnianego... tłuszcze w awokado to nie omega 3. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 01 maja 2014 Pięknie zrobiona uwielbiam ten kolor ale ni jak nie mogę przekonać się do szpinaku. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 01 maja 2014 Jestem zachwycony... Moze nie tyle twoimi przepisami kulinarnymi, ile twoimi nowotworami jezykowymi... Słowa "blendowac" na prózno by szukać w polskich słownikach... To słowo jest słowem Frutki... Megasuperprimawspaniałe...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń