Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona sałatka z jajkami i awokado oraz szynką. Polecam na świątecznym stole. Kolorem i smakiem zachwyci gości. Lekka wiosenna sałatka pełna witamin.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 325
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2472
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 325
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 165
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2472
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję na pół. Wydrążam żółtka i przekładam je pojemnika, dodaję do nich obrane awokado, olej rzepakowy i sok z cytryny, sól, pieprz. Pastę wyciskam szprycą do jajek, dekoruję plastrami rzodkiewki. Sałatę myję, strzępię na talerzu, dodaje jajka, pokrojone papryk. Szynkę zwijam w rulon i wkładam w nią plastry ogórka. Dodaję przekrojone pomidorki. Z cebuli wycinam kwiatki i układam na talerzu. Żeby zrobić kwiatek z cebuli trzeba odciąć ogonek i korzeń cebuli. W połowie cebuli ostrym nożem robię nacięcia w literę v ząbki i tak na około. Następnie cebulę okręcam i wyjdą nam dwie połówki kwiatka. Z każdej połówki cebuli rozdzielam jej warstwy i potem układam je jedna na drugą. Składniki na sos przekładam do słoiczka, dodaję sprasowany czosnek i mocno potrząsam zamkniętym. Sałatkę polewam sosem, posypuję natką.