Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona rolada ze szpinaku z dodatkiem łososia i kremowego serka koperkowego to świetny pomysł np. na przystawkę. Jak mamy gości lub dla samych siebie możemy sobie sprawić przyjemność z dodatkiem lampki białego wina.
Biszkopt:
Czosnek drobno posiekać, posypać solą i dobrze rozetrzeć nożem. Szpinak drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i gałka muszkatołową.
* W przypadku szpinaku mrożonego najpierw go rozmrozić, podsmażyć na maśle. Doprawić jak pisze wcześniej.
Następnie szpinak zblendować. Jajka rozbić i roztrzepać. Masę jajeczną połączyć ze szpinakiem i mąką, Wymieszać. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 10 minut. Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika i pozostawić tak biszkopt na około 5 minut.
Upieczony biszkopt oddzielić od papieru, położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Pozostawić biszkopt do wystudzenia.
Zmieszać serek mascarpone ze śmietanką i posiekanym koperkiem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem białym, wymieszać. Łososia pokroić w paski.Wystudzoną roladę posmarować serkiem koperkowym równomiernie i poukładać w 2 rzędach plastry łososia. Równo zawinąć w ściereczce i schłodzić w lodówce około 2 godzin. Po tym czasie pokroić na grubość około 2 cm.
Wyłożyć na talerz i podawać.
Smacznego:)!
Przepis dnia
Roladki z tortilli to szybka w wykonaniu przekąska, którą można wypełnić ulub...
Odsłon: 16874
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 616
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1134
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 88
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 59
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 171
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 616
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1134
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 88
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 59
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 171
Składniki
Biszkopt: Czosnek drobno posiekać, posypać solą i dobrze rozetrzeć nożem. Szpinak drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i gałka muszkatołową. * W przypadku szpinaku mrożonego najpierw go rozmrozić, podsmażyć na maśle. Doprawić jak pisze wcześniej. Następnie szpinak zblendować. Jajka rozbić i roztrzepać. Masę jajeczną połączyć ze szpinakiem i mąką, Wymieszać. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 10 minut. Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika i pozostawić tak biszkopt na około 5 minut.
Upieczony biszkopt oddzielić od papieru, położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Pozostawić biszkopt do wystudzenia.
Zmieszać serek mascarpone ze śmietanką i posiekanym koperkiem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem białym, wymieszać. Łososia pokroić w paski.Wystudzoną roladę posmarować serkiem koperkowym równomiernie i poukładać w 2 rzędach plastry łososia. Równo zawinąć w ściereczce i schłodzić w lodówce około 2 godzin. Po tym czasie pokroić na grubość około 2 cm. Wyłożyć na talerz i podawać. Smacznego:)!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
Przekąski
Utopence - czeska przekąska do piwa
Przekąski
Fit tortilla z tuńczykiem
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smażone kwiaty z cukinii
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 44
Utopence - czeska przekąska do piwa
Utopence pochodzi z kuchni czeskiej i najczęściej jest serwowany w pubach jak...
Odsłon: 86