Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona rolada ze szpinaku z dodatkiem łososia i kremowego serka koperkowego to świetny pomysł np. na przystawkę. Jak mamy gości lub dla samych siebie możemy sobie sprawić przyjemność z dodatkiem lampki białego wina.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 204
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 503
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2997
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 167
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 204
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 503
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2997
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 167
Składniki
Biszkopt: Czosnek drobno posiekać, posypać solą i dobrze rozetrzeć nożem. Szpinak drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i gałka muszkatołową. * W przypadku szpinaku mrożonego najpierw go rozmrozić, podsmażyć na maśle. Doprawić jak pisze wcześniej. Następnie szpinak zblendować. Jajka rozbić i roztrzepać. Masę jajeczną połączyć ze szpinakiem i mąką, Wymieszać. Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 10 minut. Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika i pozostawić tak biszkopt na około 5 minut.
Upieczony biszkopt oddzielić od papieru, położyć na ściereczkę i zwinąć w rulon. Pozostawić biszkopt do wystudzenia.
Zmieszać serek mascarpone ze śmietanką i posiekanym koperkiem. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem białym, wymieszać. Łososia pokroić w paski.Wystudzoną roladę posmarować serkiem koperkowym równomiernie i poukładać w 2 rzędach plastry łososia. Równo zawinąć w ściereczce i schłodzić w lodówce około 2 godzin. Po tym czasie pokroić na grubość około 2 cm. Wyłożyć na talerz i podawać. Smacznego:)!