Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie zielone. Śledzie przygotowane w cieście naleśnikowym a następnie zalane zalewą pomidorową, smakują wybornie i szybko znikają ze stołu.
garnek, nóż, patelnia, ręcznik papierowy, mieszadełko do rozmieszania ciasta naleśnikowego,
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23097
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1202
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104929
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23097
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1202
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104929
Składniki
Śledzie gotowe do podania.
Śledzie umyć , osuszyć i pokroić ( 1 szt na 3 -4 kawałki). Posolić i zostawić na 30 minut . W między czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju. Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować , gotować około 15minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni. Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania. Smacznego.