Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne śledzie zielone. Śledzie przygotowane w cieście naleśnikowym a następnie zalane zalewą pomidorową, smakują wybornie i szybko znikają ze stołu.
garnek, nóż, patelnia, ręcznik papierowy, mieszadełko do rozmieszania ciasta naleśnikowego,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29069
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29069
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Śledzie gotowe do podania.
Śledzie umyć , osuszyć i pokroić ( 1 szt na 3 -4 kawałki). Posolić i zostawić na 30 minut . W między czasie przygotować ciasto naleśnikowe. Składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Do ciasta naleśnikowego włożyć przygotowane śledzie, wymieszać a następnie wyjmować widelcem i smażyć na rozgrzanym oleju. Składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować , gotować około 15minut, po czym wystudzić. Śledzie zalać zalewą i odstawić na 3 dni. Najlepiej smakują po 3 dniach od przygotowania. Smacznego.