Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Szybciej niż gotują się szparagi" O.A.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11945
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 125
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8694
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155409
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1174
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11945
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 125
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8694
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155409
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1174
Składniki
Zielone szparagi nie dość że są przepyszne to szybko się je przygotowuje i nie mają włókien. Szparagi po umyciu chwyta się za grubszą końcówkę i próbuje odłamać. Odłamie się w tym miejscu gdzie już nie jest łykowaty. Szparagi można gotować w specjalnym garnku lub z na tyle dużym dnem aby można było je położyć- zielone maja odrobinę twardsze główki od białych. Zielone szparagi gotuję się 8 minut w wodze z dodatkiem soli i cukru. Po tym czasie ewentualnie można dodać parę minut jeśli grubsza końcówka jest jeszcze zbyt jędrna. Gorące szparagi cienko można posypać startym serem. Ser podkreśli ich smak i nada odrobinę aromatu i słoności. Smacznego :)