Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Szybciej niż gotują się szparagi" O.A.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8645
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8645
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Składniki
Zielone szparagi nie dość że są przepyszne to szybko się je przygotowuje i nie mają włókien. Szparagi po umyciu chwyta się za grubszą końcówkę i próbuje odłamać. Odłamie się w tym miejscu gdzie już nie jest łykowaty. Szparagi można gotować w specjalnym garnku lub z na tyle dużym dnem aby można było je położyć- zielone maja odrobinę twardsze główki od białych. Zielone szparagi gotuję się 8 minut w wodze z dodatkiem soli i cukru. Po tym czasie ewentualnie można dodać parę minut jeśli grubsza końcówka jest jeszcze zbyt jędrna. Gorące szparagi cienko można posypać startym serem. Ser podkreśli ich smak i nada odrobinę aromatu i słoności. Smacznego :)