Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zielone szparagi otulone wędzoną surową szynką i ciastem francuskim wspaniale komponują się z płynnym żółtkiem jajka ugotowanego na miękko.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10340
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2974
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2065
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 792
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10340
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2974
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2065
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 792
Składniki
Szparagom odłamujemy zdrewniałe końcówki Każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki, a następnie cienkim paskiem ciasta francuskiego. Szparagi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C około 15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Gorące szparagi podajemy posypane serem pecorino oraz natką pietruszki. Tak przygotowane szparagi wyśmienicie smakują, gdy zanurzymy je w żółtku jajka ugotowanego na miękko.