Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zielone szparagi otulone wędzoną surową szynką i ciastem francuskim wspaniale komponują się z płynnym żółtkiem jajka ugotowanego na miękko.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182159
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 289
Składniki
Szparagom odłamujemy zdrewniałe końcówki Każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki, a następnie cienkim paskiem ciasta francuskiego. Szparagi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C około 15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Gorące szparagi podajemy posypane serem pecorino oraz natką pietruszki. Tak przygotowane szparagi wyśmienicie smakują, gdy zanurzymy je w żółtku jajka ugotowanego na miękko.