Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zielone szparagi otulone wędzoną surową szynką i ciastem francuskim wspaniale komponują się z płynnym żółtkiem jajka ugotowanego na miękko.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7922
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1217
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13695
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7922
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1217
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13695
Składniki
Szparagom odłamujemy zdrewniałe końcówki Każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki, a następnie cienkim paskiem ciasta francuskiego. Szparagi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C około 15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Gorące szparagi podajemy posypane serem pecorino oraz natką pietruszki. Tak przygotowane szparagi wyśmienicie smakują, gdy zanurzymy je w żółtku jajka ugotowanego na miękko.