Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska - hummus z dodatkiem szpinaku w pięknym, zielonym kolorze. Najlepszy jako dip do maczania warzyw.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10879
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11626
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 801
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10879
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11626
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 801
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę, przepłukać wodą a następnie zalać świeża wodą i ugotować do miękkości (zajemie to ok 1-1.5 h). Odsączyć ( trochę wody z gotowania zachować) i ostudzić. Jak używacie ciecierzycy z puszki to należy ją odsączyć na sitku. W blenderze umieścić ciecierzycę, umyty szpinak, pastę tahini, posiekany czosnek, oliwę, kilka łyżek wody z gotowania, sok z cytryny i sól– wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Gdy masa będzie zbyt gęsta dodać jeszcze trochę wody. W razie potrzeby doprawić dodatkową solą i sokiem z cytryny. Podawać z surowymi, pokrojonymi w słupki warzywami.