Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska - hummus z dodatkiem szpinaku w pięknym, zielonym kolorze. Najlepszy jako dip do maczania warzyw.
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 95
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 14
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 263
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 41
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 95
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 14
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 52
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 263
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 41
Składniki
Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę, przepłukać wodą a następnie zalać świeża wodą i ugotować do miękkości (zajemie to ok 1-1.5 h). Odsączyć ( trochę wody z gotowania zachować) i ostudzić. Jak używacie ciecierzycy z puszki to należy ją odsączyć na sitku. W blenderze umieścić ciecierzycę, umyty szpinak, pastę tahini, posiekany czosnek, oliwę, kilka łyżek wody z gotowania, sok z cytryny i sól– wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Gdy masa będzie zbyt gęsta dodać jeszcze trochę wody. W razie potrzeby doprawić dodatkową solą i sokiem z cytryny. Podawać z surowymi, pokrojonymi w słupki warzywami.