Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z obierkami po ziemniakach? Zostaw, nie wyrzucaj! Jest na nie sposób. Szybki i prosty pomysł na pyszną przekąskę.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40642
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 256
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3362
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40642
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 256
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3362
Składniki
Przygotowane obierki dokładnie umyj, osusz. Najlepiej po umyciu zostaw je na jakiś czas żeby przeschły. W garnuszku wlej olej, gdy będzie już gorący i gotowy do smażenia wrzuć obierki. Smaż przez 20-25 minut najlepiej do chrupkości. Po czym wyłóż skórki na ręcznik papierowy do odsączania. Śmiało przy klep również z góry. Dopraw wszystkie solą, papryką lub inną przyprawą, którą lubisz(moje są klasycznie z solą).
I gotowe. Prosty i smaczny sposób na przekąskę. Smacznego! Życzy M-Mama