Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z obierkami po ziemniakach? Zostaw, nie wyrzucaj! Jest na nie sposób. Szybki i prosty pomysł na pyszną przekąskę.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94001
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1644
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94001
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2752
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1644
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Przygotowane obierki dokładnie umyj, osusz. Najlepiej po umyciu zostaw je na jakiś czas żeby przeschły. W garnuszku wlej olej, gdy będzie już gorący i gotowy do smażenia wrzuć obierki. Smaż przez 20-25 minut najlepiej do chrupkości. Po czym wyłóż skórki na ręcznik papierowy do odsączania. Śmiało przy klep również z góry. Dopraw wszystkie solą, papryką lub inną przyprawą, którą lubisz(moje są klasycznie z solą).
I gotowe. Prosty i smaczny sposób na przekąskę. Smacznego! Życzy M-Mama