Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z obierkami po ziemniakach? Zostaw, nie wyrzucaj! Jest na nie sposób. Szybki i prosty pomysł na pyszną przekąskę.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 224
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1333
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8866
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 224
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1333
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8866
Składniki
Przygotowane obierki dokładnie umyj, osusz. Najlepiej po umyciu zostaw je na jakiś czas żeby przeschły. W garnuszku wlej olej, gdy będzie już gorący i gotowy do smażenia wrzuć obierki. Smaż przez 20-25 minut najlepiej do chrupkości. Po czym wyłóż skórki na ręcznik papierowy do odsączania. Śmiało przy klep również z góry. Dopraw wszystkie solą, papryką lub inną przyprawą, którą lubisz(moje są klasycznie z solą).
I gotowe. Prosty i smaczny sposób na przekąskę. Smacznego! Życzy M-Mama