Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki faszerowane grzybami

Ziemniaki faszerowane grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2381 Ocena: 15377

Dodano:

Odsłon: 607

Szybko, tanio i smacznie.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby namoczyć przez noc, następnie ugotować w tej samej posolonej wodzie do miękkości. Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie w łupinach. Po ostudzeniu wydrążyć łyżką a środki ziemniaków pozostawić do farszu. Cebule obrać, przysmażyć na maśle i zmielić razem z odsączonymi grzybami i ziemniakami. Dodać starty żółty ser, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Napełnić farszem przygotowane ziemniaki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać na ciepło posypane zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Pycha :) niesamowite jest to na ile sposobów można podać ziemniaki i co najważniejsze zawsze są pyszne i zdrowe :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń