Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować. Ziemniaczki są wspaniałe.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 135
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 135
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Miód wymieszać z octem, chili i cynamonem. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać kukurydzę z zalewą i chwilę podgotować na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzać olej, wsypać ziemniaki i smażyć przez 10 minut, stale mieszając pod koniec posolić do smaku. Następnie dodać kukurydzę, polać sosem z miodu i gotować jeszcze przez około 5 minut. Podawać na ciepło.