Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki upieczone w ten sposób dorównują ziemniakom upieczonym w ognisku, no może z wyjątkiem aromatu. :)
Blaszka do pieczenia, folia aluminiowa lub papier do pieczenia, wykałaczka,
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 153
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 28
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 153
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj. Blaszkę wyściel folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Poukładaj na niej ziemniaki, tak, aby nie stykały się ze sobą .
Włóż do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i piec przez około godzinę i dwadzieścia minut.
Aby sprawdzić czy ziemniaki się już upiekły nakłuwamy je wykałaczką ( w najgrubszym miejscu ), jeśli wykałaczka z łatwością się wbija w ziemniak, to znak, że ziemniaki są już upieczone. Upieczone ziemniaki obieramy ze skórki posypujemy solą do smaku i zjadamy puki są ciepłe. Możemy też na obrany ziemniak położyć plasterek masełka, będzie jeszcze smaczniej.
Smacznego !