Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki upieczone w ten sposób dorównują ziemniakom upieczonym w ognisku, no może z wyjątkiem aromatu. :)
Blaszka do pieczenia, folia aluminiowa lub papier do pieczenia, wykałaczka,
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 32
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 67
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 32
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 67
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj. Blaszkę wyściel folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Poukładaj na niej ziemniaki, tak, aby nie stykały się ze sobą .
Włóż do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i piec przez około godzinę i dwadzieścia minut.
Aby sprawdzić czy ziemniaki się już upiekły nakłuwamy je wykałaczką ( w najgrubszym miejscu ), jeśli wykałaczka z łatwością się wbija w ziemniak, to znak, że ziemniaki są już upieczone. Upieczone ziemniaki obieramy ze skórki posypujemy solą do smaku i zjadamy puki są ciepłe. Możemy też na obrany ziemniak położyć plasterek masełka, będzie jeszcze smaczniej.
Smacznego !