Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne pieczone ziemniaki w trochę innej odsłonie
Blacha do pieczenia
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15664
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4709
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 384
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2936
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15664
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4709
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 384
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2936
Składniki
Ziemniaki myjemy i obieramy, a następnie kroimy na pół i jeszcze na pół i przekładamy do miski.
Do ziemniaków dodajemy sól, pieprz, oliwę z oliwek, oregano, sezam oraz czosnek. Całość dokładnie mieszamy.
Ziemniaki przekładamy na wyścieloną papierem do pieczenia blachę i równomiernie rozprowadzamy.
Ziemniaki wkładamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika (opcja góra - dół) i pieczemy około 40 minut. Smacznego!