Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam wam fajny przepis na ziemniaki, najlepiej gdy są małe. Smaży się je podobnie jak frytki tylko tyle że w całości, być może komuś spodoba się ta forma ziemniaka zawsze nam tak smażył dziadek a my się nimi zajadaliśmy. Można jeść same lub tak jak ja dziś przygotowałam z jajkiem sadzonym lub też inny dodatek np. w formie mięsa.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6000
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12856
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4597
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10417
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6000
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12856
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4597
Składniki
Przygotować ziemniaki, obrać je dokładnie umyć i osuszyć na durszlaku aby ociekły z wody.
Na głęboką patelnię lub do garnka wlać olej rozgrzać go i wkładać przygotowane ziemniaki. Smażyć na wolnym ogniu do ładnego zarumienienia się ziemniaków co jakiś czas przekręcać je.
Usmażone ziemniaki wyjąć z tłuszczu za pomocą łyżki cedzakowej aby odsączyć z oleju, posolić lub obsypać przyprawą do ziemniaków i energicznym ruchem podrzucając do góry wymieszać ziemniaki z solą lub przyprawą.
Moje dzieci i rodzina uwielbiają takie ziemniaki a i tradycja dziadkowa zatrzymana. Take ziemniaki można podać kto z czym lubi polecam serdecznie.