Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne kuleczki zawinięte w ciasto francuskie - pyszne!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 485
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 485
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 984
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Składniki
Mięso mielone (surowe) przyprawiamy, ja dodałam podsmażoną na maśle cebulkę i czosnek, sól, pieprz trochę vegety, można oczywiście doprawić po swojemu, ziołami, itp. Formujemy z mięsa kule wielkości orzecha włoskiego. Ciasto francuskie tniemy wzdłóż (tj. po dłuższym boku) na cienkie paseczki (4-5 mm) i obtaczamy naokoło mięsnej kuli. Wykładamy gotowe kule na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem (pominęłam). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 30-40 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno :)