Do góry

Przekąski Przepis na:

Zimna płyta - mięsne kule

Zimna płyta - mięsne kule

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 349

Dodano:

Odsłon: 104493

Mięsne kuleczki zawinięte w ciasto francuskie - pyszne!

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zimna płyta - mięsne kule

Przygotowanie

  1. Mięso mielone (surowe) przyprawiamy, ja dodałam podsmażoną na maśle cebulkę i czosnek, sól, pieprz trochę vegety, można oczywiście doprawić po swojemu, ziołami, itp.

    Formujemy z mięsa kule wielkości orzecha włoskiego.
    Ciasto francuskie tniemy wzdłóż (tj. po dłuższym boku) na cienkie paseczki (4-5 mm) i obtaczamy naokoło mięsnej kuli.

    Wykładamy gotowe kule na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem (pominęłam).

    Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy 30-40 minut.

    Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Eve 14 lipca 2017 Ile mniej więcej wychodzi Wam kulek z 500g mięsa? Pozdrawiam ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 czerwca 2014 Coś fantastycznego i pysznego.Najwyższe uznanie za pomysł, wykonanie i smak!!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 czerwca 2014 Ciekawe, pyszne, apetyczne, pociągające i co jeszcze ? po prostu ekstra pomysł :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 07 czerwca 2014 Mnie się bardzo podoba,takie mielone w innej wersji -)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Europa112 07 czerwca 2014 Same oczy powodują wytwarzanie burczenie brzucha i do tego ta nowa forma podania potrawy. Jestem pełen podziwu

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń