Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116380
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7946
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1498
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116380
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7946
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2998
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1498
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Kajzerkę moczymy w letniej wodzie gdy namięknie odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa. Dokładnie wyrabiamy. Do masy mięsnej dodajemy jajko, startą na tarce cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy wilgnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy w mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Marynowaną paprykę miksujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz cukrem. Mocno schładzamy.