Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Kajzerkę moczymy w letniej wodzie gdy namięknie odciskamy i dodajemy do mielonego mięsa. Dokładnie wyrabiamy. Do masy mięsnej dodajemy jajko, startą na tarce cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy wilgnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy w mocno rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Marynowaną paprykę miksujemy na gładką masę. Dodajemy jogurt. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz cukrem. Mocno schładzamy.