Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to jest smaczne? Dobrze przyrządzone żołądki drobiowe, są naprawdę świetnym przysmakiem. Dziś przedstawię prosty przepis, który naprawdę warto wypróbować.
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2896
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 67
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 137
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1237
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2896
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 67
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 137
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1237
Składniki
Żołądki zalewamy zimną wodą, czekamy około 15 minut i oczyszczamy je. Usuwamy wszystkie zbędne tłuszczyki, błony oraz żółtą wyściółkę wewnętrznej strony żołądka. Ma zostać czysty, mięsisty żołądek. Tak oczyszczone wrzucamy do garnka z wodą. Czekamy aż woda zagotuje się. Gotujemy około 15 minut. Odlewamy, płuczemy żołądki, myjemy garnek. Do czystego garnka z nową wodą wrzucamy nasze obgotowane i opłukane żołądki. Dodajemy Pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i solimy. Dodajemy również marchewkę i pietruszkę. Gotujemy pod przykryciem około 1 godziny. Wszystko zależy od wielkości żołądków. Należy sprawdzać ich miękkość widelcem. Powinny być mięciutkie, rozpływające się w ustach tak aby widelcem można było je swobodnie przekroić. Chwilkę przed końcem gotowania zaprawiamy sosem i śmietaną. Żołądki powinny postać około 20 minut w takim sosie. Nabierają lepszego smaku.