Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to jest smaczne? Dobrze przyrządzone żołądki drobiowe, są naprawdę świetnym przysmakiem. Dziś przedstawię prosty przepis, który naprawdę warto wypróbować.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 559
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3652
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2756
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 559
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3652
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2756
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 221
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 268
Składniki
Żołądki zalewamy zimną wodą, czekamy około 15 minut i oczyszczamy je. Usuwamy wszystkie zbędne tłuszczyki, błony oraz żółtą wyściółkę wewnętrznej strony żołądka. Ma zostać czysty, mięsisty żołądek. Tak oczyszczone wrzucamy do garnka z wodą. Czekamy aż woda zagotuje się. Gotujemy około 15 minut. Odlewamy, płuczemy żołądki, myjemy garnek. Do czystego garnka z nową wodą wrzucamy nasze obgotowane i opłukane żołądki. Dodajemy Pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i solimy. Dodajemy również marchewkę i pietruszkę. Gotujemy pod przykryciem około 1 godziny. Wszystko zależy od wielkości żołądków. Należy sprawdzać ich miękkość widelcem. Powinny być mięciutkie, rozpływające się w ustach tak aby widelcem można było je swobodnie przekroić. Chwilkę przed końcem gotowania zaprawiamy sosem i śmietaną. Żołądki powinny postać około 20 minut w takim sosie. Nabierają lepszego smaku.