Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to jest smaczne? Dobrze przyrządzone żołądki drobiowe, są naprawdę świetnym przysmakiem. Dziś przedstawię prosty przepis, który naprawdę warto wypróbować.
Żołądki zalewamy zimną wodą, czekamy około 15 minut i oczyszczamy je. Usuwamy wszystkie zbędne tłuszczyki, błony oraz żółtą wyściółkę wewnętrznej strony żołądka. Ma zostać czysty, mięsisty żołądek. Tak oczyszczone wrzucamy do garnka z wodą. Czekamy aż woda zagotuje się. Gotujemy około 15 minut. Odlewamy, płuczemy żołądki, myjemy garnek. Do czystego garnka z nową wodą wrzucamy nasze obgotowane i opłukane żołądki. Dodajemy Pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i solimy. Dodajemy również marchewkę i pietruszkę. Gotujemy pod przykryciem około 1 godziny. Wszystko zależy od wielkości żołądków. Należy sprawdzać ich miękkość widelcem. Powinny być mięciutkie, rozpływające się w ustach tak aby widelcem można było je swobodnie przekroić. Chwilkę przed końcem gotowania zaprawiamy sosem i śmietaną. Żołądki powinny postać około 20 minut w takim sosie. Nabierają lepszego smaku.
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Odsłon: 12119
Mój mąż na samą myśl o żołądkach robił się blady, dopóki ich nie spróbował......
Odsłon: 49260
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 263
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 635
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 263
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 635
Składniki
Żołądki zalewamy zimną wodą, czekamy około 15 minut i oczyszczamy je. Usuwamy wszystkie zbędne tłuszczyki, błony oraz żółtą wyściółkę wewnętrznej strony żołądka. Ma zostać czysty, mięsisty żołądek. Tak oczyszczone wrzucamy do garnka z wodą. Czekamy aż woda zagotuje się. Gotujemy około 15 minut. Odlewamy, płuczemy żołądki, myjemy garnek. Do czystego garnka z nową wodą wrzucamy nasze obgotowane i opłukane żołądki. Dodajemy Pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy i solimy. Dodajemy również marchewkę i pietruszkę. Gotujemy pod przykryciem około 1 godziny. Wszystko zależy od wielkości żołądków. Należy sprawdzać ich miękkość widelcem. Powinny być mięciutkie, rozpływające się w ustach tak aby widelcem można było je swobodnie przekroić. Chwilkę przed końcem gotowania zaprawiamy sosem i śmietaną. Żołądki powinny postać około 20 minut w takim sosie. Nabierają lepszego smaku.
Przepisy Przekąski
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 59
Sałatka z gruszek i papryki
Delikatna i smaczna sałatkę na przekąskę dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 55