Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna zupa, aż się prosi, by ją zjeść :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Robimy wywar: zalewamy porcję rosołową wodą. Warzywa(marchew, pietruszkę, seler) kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka z porcją. Dodajemy pół podpieczonej cebuli, czosnek, kilka gałązek natki pietruszki oraz kostkę rosołową. Gotujemy wywar minimum godzinę.
Pozostałą połówkę cebuli kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Brokuły myjemy i dzielimy na małe części. Gotujemy w wodzie z dodatkiem mleka tak, by brokuły były bardzo miękkie. Odcedzamy.
Gotowy wywar przelewamy przez sito. Warzywa z wywaru poza cebulą kroimy na małe części. Brokuły, podsmażoną cebulę i pokrojone warzywa wrzucamy do odcedzonego wywaru i rozdrabniamy wszystko dokładnie blenderem. Na koniec dodajemy do zupy łyżkę jogurtu i mieszamy.
Podajemy z makaronem lub z grzankami, posypując zupę natką pietruszki. Smacznego! :)