Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna zupa, aż się prosi, by ją zjeść :)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 57
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 57
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
Robimy wywar: zalewamy porcję rosołową wodą. Warzywa(marchew, pietruszkę, seler) kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka z porcją. Dodajemy pół podpieczonej cebuli, czosnek, kilka gałązek natki pietruszki oraz kostkę rosołową. Gotujemy wywar minimum godzinę.
Pozostałą połówkę cebuli kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Brokuły myjemy i dzielimy na małe części. Gotujemy w wodzie z dodatkiem mleka tak, by brokuły były bardzo miękkie. Odcedzamy.
Gotowy wywar przelewamy przez sito. Warzywa z wywaru poza cebulą kroimy na małe części. Brokuły, podsmażoną cebulę i pokrojone warzywa wrzucamy do odcedzonego wywaru i rozdrabniamy wszystko dokładnie blenderem. Na koniec dodajemy do zupy łyżkę jogurtu i mieszamy.
Podajemy z makaronem lub z grzankami, posypując zupę natką pietruszki. Smacznego! :)