Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna zupa, aż się prosi, by ją zjeść :)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Robimy wywar: zalewamy porcję rosołową wodą. Warzywa(marchew, pietruszkę, seler) kroimy na mniejsze części i wrzucamy do garnka z porcją. Dodajemy pół podpieczonej cebuli, czosnek, kilka gałązek natki pietruszki oraz kostkę rosołową. Gotujemy wywar minimum godzinę.
Pozostałą połówkę cebuli kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni na złoty kolor. Brokuły myjemy i dzielimy na małe części. Gotujemy w wodzie z dodatkiem mleka tak, by brokuły były bardzo miękkie. Odcedzamy.
Gotowy wywar przelewamy przez sito. Warzywa z wywaru poza cebulą kroimy na małe części. Brokuły, podsmażoną cebulę i pokrojone warzywa wrzucamy do odcedzonego wywaru i rozdrabniamy wszystko dokładnie blenderem. Na koniec dodajemy do zupy łyżkę jogurtu i mieszamy.
Podajemy z makaronem lub z grzankami, posypując zupę natką pietruszki. Smacznego! :)