Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie pomidorowego kremu wg francuskiej receptury! Maredsous to ser belgijski, o smaku pomiędzy goudą a cheddarem, wykorzystywany do potraw w kuchni francuskiej i belgijskiej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8979
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5890
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8979
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5659
Składniki
Pokrój cebulę na cienkie plasterki i wrzuć ją na rozpuszczone masło, kiedy się już zeszkli, dodaj zgnieciony czosnek. Chwilkę podsmaż i zdejmij z ognia, wrzuć starty ser, wymieszaj i dodaj pulpę pomidorową. Wymieszaj dobrze drewnianą łyżką.
Postaw na ogniu i dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je do gotującej się zupy i gotuj do miękkości. Kiedy będą już miękkie zmiksuj wszystko blenderem. Przypraw solą i pieprzem i papryczką w kostce i podawaj z groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.