Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbujcie pomidorowego kremu wg francuskiej receptury! Maredsous to ser belgijski, o smaku pomiędzy goudą a cheddarem, wykorzystywany do potraw w kuchni francuskiej i belgijskiej.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1150
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 441
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1150
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 441
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Pokrój cebulę na cienkie plasterki i wrzuć ją na rozpuszczone masło, kiedy się już zeszkli, dodaj zgnieciony czosnek. Chwilkę podsmaż i zdejmij z ognia, wrzuć starty ser, wymieszaj i dodaj pulpę pomidorową. Wymieszaj dobrze drewnianą łyżką.
Postaw na ogniu i dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, wrzuć je do gotującej się zupy i gotuj do miękkości. Kiedy będą już miękkie zmiksuj wszystko blenderem. Przypraw solą i pieprzem i papryczką w kostce i podawaj z groszkiem ptysiowym. Smacznego! Marzec 2010r.