Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka. Bardzo prosta. Bardzo smakowita. Niewielki nakład pracy, a smakuje nawet tym, którzy nie przepadają za zupami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3721
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 684
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3721
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3802
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 684
Składniki
Zagotować w garnku wodę (ok. 2 l) z kostką rosołową. Na gotującą się wodę wrzucić serki (na początku mogą się trochę zważyć, ale później nabiorą jednolitej konsystencji). Gdy serki się rozpuszczą dodać pokrojoną w drobne paseczki szynkę i czosnek (posiekany lub przeciśnięty przez praskę). Delikatnie przyprawić. W zależności od potrzeby dodać wody lub zagęścić mąką krupczatką. Podawać gorącą z grzankami.
Grzanki: chleb pokroić na drobne kawałki. Wymieszać w misce z przyprawami i oliwą. Wysypać na blaszkę piekarnika. Piec w 250 st ok. 5 minut.